post

Interieur timmerwerk ‘Het Zwarte Schaap’

interieur timmerwerk

 
Voor winkel ‘Het Zwarte Schaap’ in Amsterdam mochten wij het interieur timmerwerk verzorgen met de dankbare materialen eikenhout, koudgewalst staal en vilt.

Deze ruwe en eerlijke materialen complimenteren de pure producten die het Zwarte Schaap verkoopt: handgemaakte wollen kleding, slow juices, bio smoothies en heerlijke koffie. Het interieur bestaat o.a. uit:

  • Wanddisplay met zwevend ladeblok
  • Toonbank
  • Werktafel
  • Wanddisplay van ruwe eikenhouten schaaldelen
  • Lage tafel voor het presenteren van producten
  • Zitgelegenheid buiten
  • Verlichting en het schilderwerk

Al met al een fantastisch project waar wij met veel plezier aan hebben gewerkt!

 

Interieur timmerwerk: Wanddisplay met zwevend ladeblok

Wat als eerste opvalt is het gebruik van het prachtige oude eikenhout, dat zijn karaktervolle uitstraling heeft verkregen na haar jarenlange dienst als (trein-) wagonplanken. De natuurlijke monochrome kleur voorziet een perfecte achtergrond voor de producten, niet te uitbundig maar toch bijzonder. Het gebruik van het koudgewalste staal (plank en bovenkant ladeblok) met zijn typerende kleur past er prachtig bij.
1392957_1380506922171711_452032954_n
 
Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Toonbank

Aandacht TimmerwerkenVolledig in stijl met het overige interieur is de toonbank opgebouwd uit staal (frame en blad) en eikenhout (lijst). Vlakken zijn van multiplex en bekleedt met vilt om het geheel een zachte en natuurlijke uitstraling te geven.

De toonbank staat op naar binnen geplaatste wielen waardoor hij mobiel is en lijkt te zweven, dit maakt het geheel ondanks het formaat aanzienlijk eleganter.
 

Eiken werktafel en planken (ruwe schaaldelen)

Planken zijn (in overeenkomst met het ladeblok en de stalen plank van de wanddisplay) zwevend opgezet: de ophanging is verwerkt in de muur en in de schaaldelen zelf. Gevolg is een ‘schonere’ display met alle focus op de producten. Werktafel is gemaakt van eikenhout met een Trespa blad, functioneel, licht en goed schoon te maken.
536224_1382486021973801_479416563_n


 
Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Eikenhouten zitgelegenheid

Met deze (mobiele) terrasbanken maakt het Zwarte Schaap handig gebruik van de bestaande structuur van het pand om zitgelegenheid te creĆ«ren. De banken zijn gemaakt van dezelfde mooie wagondelen en ’s avonds eenvoudig naar binnen te brengen.


 
Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

 
Om meer foto’s van dit project te kunnen bekijken verwijs ik je naar ons Pinterest bord Interieur timmerwerk ‘Het Zwarte Schaap’. Met dank aan Pavle & Claudia!

[fbcomments]